6 tips bij het kopen van een nieuw huis

huis kopen

Wat moet je weten voordat u een nieuw huis koopt

Het kopen van een nieuw huis brengt uiteenlopende problemen op dan het kopen van een huis in de voormalige woning. U heeft toegang tot meer informatie over de bouwmaterialen en systemen dan een daaropvolgende koper. Maar onbekenden luren: Wat zal de voltooide wijk eruit zien? Zal het alle functies bevatten die in de brochure zijn beloofd?

Het punt is: Kopers moeten een andere reeks vragen onderzoeken voordat ze een bod maken voor een nieuw huis.

Als u ‘uit met het oude en in het nieuwe’ wacht, als u voor een huis winkelt, zijn er zes tips om u te helpen slim kopen.

Je houdt van het huis, behalve voor de behang in de poederkamer of het tapijt in de den.

U zou wellicht de bouwer kunnen overtuigen om een ​​paar dingen te veranderen voordat u inkomt.

Met een bestaand huis worden er vaak onderhandelingen met de verkoper onderhandeld, zegt hij. Dat kan ongemakkelijk zijn. Maar met een nieuw huis in een onvoltooide wijk, zijn de arbeid en materialen nog steeds ter plaatse aanwezig, dus ‘het is geen probleem’, zegt hij.

De meeste Aannemers zijn flexibel en bieden meer keuzes in dingen zoals apparaten, vloeren en verf – ‘de soort keuzes die 10 jaar geleden niet bestonden en vijf jaar geleden niet vaak waren’, zegt Melman.

Als uw wijzigingen niet zijn afgerond op het moment dat u sluit, is het waarschijnlijk een heel goed idee om geld te bewaren, zodat de bouwer de kans heeft om het werk te doen, zegt Ron Phipps, directe president van de National Association of Realtors en Principal Makelaar bij Phipps Realty in Warwick, RI

U kunt extra opties krijgen voor uw financiering

Aannemers werken vaak met banken en kunnen daarom financieringsmogelijkheden aanbieden.

Dus, terwijl u nog steeds prequalified wilt krijgen met een zelfstandige kredietverlener voordat u winkelt voor een huis, is het zinvol om al uw opties te weeggen. En u kunt altijd proberen het aanbod van boufinanciering te gebruiken om een ​​betere deal met uw eigen kredietverlener te maken.

Aannemers kunnen u niet verplichten hun banken te gebruiken. En niet automatisch aannemen dat financieringsgerichte financiering een betere overeenkomst zal zijn, zegt Phipps. Altijd winkelen en vergelijk termen. ‘En als iemand dat niet wil doen, moet je antenne oplopen’, zegt hij.

Het is nog steeds een kopermarkt

Shoppers zijn gewend aan de bestuurdersstoel als het gaat om de prijs op een eerder bezet woning. Maar diezelfde markt zal hen ook helpen om een ​​goede deal op een nieuw huis te krijgen, zegt Melman: “De markt spreekt.”

“Er is zulke prijsdruk op de bouwer. En dat kan kopers helpen om een ​​betere prijs op een nieuw huis te onderhandelen. “De prijzen zijn niet zo laag in jaren,” zegt hij.

Dat gezegd hebbende, kunnen kopers vaak een voorhuis hebben met hetzelfde vierkante beeldmateriaal en aantal slaapkamers en badkamers voor minder geld dan een nieuwe, zegt hij.

Phipps zegt dat met een nieuw huis, “je begint vers, is het economische leven langer, je moet het personaliseren en je hoeft niet te ongedaan maken wat die andere persoon belangrijk vond.” Je krijgt de nieuwste technologie En systemen “, maar er is daar een kosten in,” zegt hij.

Waar zul je waarschijnlijk ook wat geld besparen? Die macht rekeningen. Die nieuwe toestellen en systemen komen vaak overeen met lagere elektriciteitsrekeningen.

Lees (en begrijp) uw garantie

Een garantie betekent vaak dat de bouwer terugkomt en problemen oplegt, zegt Melman. ‘Je hebt dat niet in een bestaand huis.’

Raadt u aan om precies te weten wat die garantie betreft, de remedies die het biedt en hoe lang het geldt.

Garanties variëren sterk, dus lees de fijne afdruk, zegt David Jaffe, vice-president in het kantoor van de algemene raad van de National Association of Home Builders.

Typisch, garanties lopen van zo weinig als een jaar tot zo veel als vijf jaar, zegt hij. Het is even belangrijk om te begrijpen wat de garantie niet dekt, want het is om te weten wat de garantie betreft, zegt hij.

Het is cruciaal om te weten wie de garantie garandeert. Het kan de bouwer zijn, of het kan een bedrijf van derden zijn, zegt hij.

Het contract kan een arbitrageclausule bevatten

Sommige Aannemers omvatten arbitrageclausules in contracten, waarbij kopers hun rechten op het dossier van rechtszaken opgeven. In plaats daarvan moeten kopers een door de bouwer aangewezen geschillenbeslechtingsprocedure gebruiken.

Niet alle Aannemers gebruiken arbitrageclausules. Ontdek of het in het contract is.

Hoewel arbitrage een snellere en goedkopere manier kan zijn om problemen voor kopers op te lossen, hangt veel af van hoe de arbitrage wordt behandeld en wie de arbiters kiest, zegt Zigas. Controleer de track record van het arbitragebedrijf als er een is gespecificeerd, zegt hij. Heeft het een reputatie om consumentenvriendelijk te zijn?

Zorg er ook voor dat u arbitrage kunt zoeken in uw eigen stad of staat.

Als je geen arbitrage pleit, heb je verschillende keuzes, zegt Jaffe. U kunt een andere bouwer kiezen, een huis in voorverkoop kopen of vragen dat de arbitrageclausule van uw contract wordt verwijderd, zegt hij. “Voor het grootste deel zullen alle bepalingen van dat contract overeengekomen worden.”

Voordat je een contract ondertekent, is het slim om je eigen advocaat te herzien alle documenten.

Voorkomende voorzieningen? Krijg het schriftelijk

Als u in een gemeenschap koopt die gebouwd is over bepaalde voorzieningen, zoals een zwembad, golfbaan of tennisbaan, dat deel uitmaakt van uw aankoop, zegt Phipps. Als de voorzieningen nog steeds op de tekentafel staan, doe een beetje due diligence als je op hun afwerking bank, zegt hij.

“Alles wat nieuwbouw of geleidelijke ontwikkeling betreft, betekent dat u het risico loopt dat de ontwikkelaar geen geld meer heeft.

Veel gemeenten vereisen Aannemers om de obligatie te posten voor nog te bouwen gedeelde voorzieningen. U kunt erachter komen of dit is gedaan door de lokale bouwafdeling te vragen, een agent die u vertrouwt of een advocaat.

Beveelt Googling de bouwer aan en bezoekt de andere vorige ontwikkelingen van de bouwer. En als de buurt vereisen, vind je wie het tabblad voor on verkoopt of onontwikkelde eigendommen in de gemeenschap ophaalt, zegt hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *