10 tips om een nieuwbouw huis te kopen

10 tips om een nieuwbouw huis te kopen

Veel mensen vragen wat er anders is bij het kopen van nieuwe bouwwerken. Allereerst koopt u van de persoon die het heeft gebouwd, niet de persoon die het thuis heeft gebeld. Wat kan je verwachten? Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen die u moet overwegen bij het kopen van nieuwe bouwwerken.

Vind een geweldige makelaar.
Zorg ervoor dat het iemand is die ervaring heeft in nieuwbouw en niet verbonden is met de aannemer. Modelhuizen zijn doorgaans bemand door een makelaar die een relatie heeft met de aannemer. Het is belangrijk dat u een makelaar heeft om uw belangen te vertegenwoordigen, om u te adviseren hoe u uw aanbod moet structureren om de aannemer het meest aantrekkelijk te maken om keuzes te maken die de woonwaarde van uw woning kunnen beïnvloeden. Sommige ontwikkelingen hebben siteregistratiebeleid dat vereist dat uw makelaar u begeleidt tijdens een van uw eerste bezoeken.

Pro Tip: Vraag uw makelaar om het registratiebeleid van de site te controleren voordat u vertrekt. Uw makelaar kan u online of via de telefoon inschrijven, zodat u het model op uw gemak kunt bezoeken. Of u kunt een tijd regelen om naar de gemeenschap te kijken met uw makelaar.

Wees creatief tijdens de onderhandelingen.
Aannemers houden niet van hun prijzen te laten vallen. In plaats daarvan, overwegen om te vragen dat de aannemer de sluitingskosten betaalt of upgrades uitvoert zonder extra kosten. Aannemers zijn vaak onwillig om een ​​precedent voor de onderhandelen van prijzen vast te stellen, aangezien toekomstige kopers in de ontwikkeling soortgelijke kortingen kunnen verwachten. Bijgevolg zijn Aannemers vaak meer kans om te onderhandelen “aan het achterkant”, omdat de kosten sluiten en upgrades een minder voor de hand liggende manier zijn om een ​​deal te verzoenen.

Pro Tip: Als u een aanbod overwint, vraag dan uw makelaar om de onderhandelingsstijl van de aannemer te onderzoeken over voorafgaande verkoop in de gemeenschap en over andere ontwikkelingen die zij heeft gebouwd om te bepalen of er een bijzonder effectieve manier is om het aanbod te benaderen.

Krijg alles op schrift.
Teken niets totdat alles is onderhandeld, afgesproken en in het contract geschreven. Als u overweegt een huis te kopen dat nog niet klaar is, is het erg belangrijk om uit te geven hoe het huis klaar zal zijn, wat er gebeurt als de bouw niet tijdig is afgerond en de deadlines voor beslissingen die door het proces zullen plaatsvinden. Mondelinge gesprekken zijn niet bindend, dus alles belangrijk moet schriftelijk en ondertekend worden door alle partijen.

Pro Tip: Builders gebruiken vaak aangepaste koopovereenkomst documenten in plaats van standaard formulieren die vaak in uw omgeving worden gebruikt. Vraag uw makelaar om een ​​kopie van de documenten van de aannemer te krijgen om vooraf te beoordelen.

Wat je ziet is niet altijd wat je krijgt.
De pasvorm en afwerking van het modelhuis vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs wat standaard komt. Dikwijls reflecteert het modelhuis een mix van standaard materialen en armaturen, evenals een handvol upgrades. Bij het touren van het modelhuis, zorg er dan voor om erachter te komen welke is welke. Het belangrijkste is om precies te weten wat je krijgt, wat beschikbaar is en natuurlijk wat het kost. Houd er rekening mee dat de kosten kunnen veranderen. De aan het begin geciteerde prijs is mogelijk niet hetzelfde wanneer u besluit om vooruit te gaan.

Pro Tip: Vraag uw makelaar om u te helpen een lijst van standaardfuncties te krijgen en, indien beschikbaar, een lijst met gemeenschappelijke upgrades en hun bijbehorende kosten.
Doe je onderzoek naar de aannemer.
Bezoek andere ontwikkelingen en praat met huiseigenaren. Zoek online voor recensies, getuigenissen en nieuws. Houd er rekening mee dat veel Aannemers in hun verleden gelukkige en ongelukkige klanten hebben. Zoek trends in recensies en zorg ervoor dat eventuele zorgen in de aankoop overeenkomst documenten vallen.

Pro Tip: Vraag uw makelaar of zij in het verleden met de aannemer gewerkt hebben of zijn bekend van hun reputatie.

Krijg een garantie.
U koopt vaak een huis dat niet is afgerond. Welke garanties heeft u thuis, zal op tijd klaar zijn? In uw aankoop overeenkomst documenten moet u een afleveringsdatum opgeven. Veel Aannemers voegen evenwel bepalingen aan die de afleverdatum afhankelijk maken van vergunningen van de gemeente of de beschikbaarheid van bouwmaterialen van leveranciers. Er kunnen ook extra kosten zijn als u niet op tijd kunt sluiten als uw kredietgever niet klaar is.

Pro Tip: Vraag uw makelaar om in de overeenkomst te wijzen wat er gebeurt bij een vertraging aan weerszijden.

Krijg het huis geïnspecteerd.
Nieuwe huizen hebben ook problemen. Huur een inspecteur om ervoor te zorgen dat alles veilig en codevol is. Hoewel de meeste gemeenten nieuwe woningen nodig hebben om vergunningen te kunnen doorgeven, geldt een onafhankelijke verificatie bij een gekwalificeerde inspecteur. In veel gevallen zal de aannemer de kopers in staat stellen een onafhankelijke inspectie te ondernemen en akkoord te gaan met het oplossen van code-compliance problemen, maar geen bepaling bevatten die de koper in staat zou stellen om weg te lopen en hun borg te behouden indien zij niet tevreden zijn met het resultaat van de inspectie .

Pro Tip: Vraag uw makelaar om het inspectieproces en uw rechten in de overeenkomst te onderzoeken en uit te leggen om reparaties te vragen of de overeenkomst te beëindigen.

Ontdek wat er gedekt is.
Veel nieuwe woningen komen garant voor de aannemer, maar niet alle garanties worden gelijk gemaakt. Weet wat is en hoort niet en hoe lang. Veel Aannemers gebruiken een garantiebedrijf van derden. In sommige gevallen kan de fabrikant van bepaalde producten, zoals windows, een aparte garantie of garantie hebben en de aannemer kan alle problemen met die componenten naar de fabrikant verwijzen in plaats van directe problemen te behandelen. De aannemer moet in staat zijn om details te geven over welk deel van het huis wordt gedekt door welk beleid.

Pro Tip: Vraag uw makelaar vroegtijdig om garantie-informatie te krijgen, zodat uw offerte documenten bereid zijn om eventuele problemen op te lossen.

Kijk naar de toekomst.
Controleer met de stad om te zien wat er is gepland voor de omgeving. Als u een kijkje heeft, zal het er nog over vijf jaar zijn? De meeste Aannemers leggen de verantwoordelijkheid op de koper om zich bewust te maken van wijk- of gemeenschapsdynamiek in verband met andere ontwikkelingen in de omgeving, zoals verkeersplanning, de ontwikkeling van naburige pakketten, enz. Veel nieuwe gemeenschappen hebben ook huiseigenaarsverenigingen die uw potentiële nieuwe woning kunnen beïnvloeden als goed.

Pro Tip: Vraag uw makelaar om in een beoordelingsperiode te schrijven, om het gebied te onderzoeken of om wat onderzoek te doen voordat u uw offerte indient.

Doe je huiswerk op kredietverstrekkers.
Gebruik de kredietverlener niet automatisch. Winkel rond voor de lening die het beste bij je past, niet ze. Sommige Aannemers vereisen dat u voor afgekeurd wordt met de voorkeur verlener van de aannemer. Tegen de tijd dat u klaar bent met het maken van een offerte, heeft u waarschijnlijk al met uw eigen kredietverlener gesproken. Het kan als een verrassing komen als de aannemer je ook voorgaat met hun geldschieter.

Waarom zouden ze dat doen? Ten eerste, het is geruststellend dat de aannemer over uw kwalificaties van hun kredietgever hoort, zelfs als u niet opkomt met het gebruik ervan. Ten tweede kan het soms de meest kostenefficiënte optie zijn. Veel als het gebruik van de financiële arm van een auto bedrijf, zijn ze vaak bereid om meer concurrerende tarieven en vergoedingen te bieden.

Daarnaast is in sommige gevallen de voorkeurslender de enige optie. Dit geldt vooral voor projecten die zich in de vroege ontwikkelingsfasen bevinden. Als geen andere kredietgever die ontwikkeling nog heeft ingevoerd, kan het moeilijk zijn om een ​​lening te verkrijgen van elke kredietgever, maar de gewenste kredietgever.

Pro Tip: Vraag uw makelaar om u te helpen weten of er speciale aanbiedingen, promoties of contractuele verschillen zijn als u akkoord gaat met de voorkeur verlener van de aannemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *